Blog

Ekskluzivno predstavljanje brenda Keune Haircosmetics u sarajevskom klubu Špica

Svjetski kozmetički brend Keune Haircosmetics predstavio je novu liniju boja za kosu Keune Tinta Color koja odsada dolazi u održivijem pakovanju, donosi potpuno nove nijanse boja i ima poboljšane performanse.

Ekskluzivno predstavljanje u sarajevskom klubu Špica privuklo je medije ali i poznate beauty profesionalce, frizere, stiliste, influencere, među kojima su bili Ilda Humić, Kenan Tahirović, Samra Menzilović, Šejla Ramović, Iman Karović, Sunčica Šanjević, Naida Kadić i mnogi drugi. Boje za kosu Keune Tinta Color premijerno su prikazane na modelima, a za styling njihove kose pobrinuo se poznati hairstylist Mijo Majhen.

– Promocija Keune Tinta Color se odvija večeras u isto vrijeme u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu. S novom tehnologijom Keune u proizvodnji je postavio sebi cilj da bude prvi u svijetu color tinta boja. Moćne nove, poboljšane nijanse koje su potpuno veganske, gluten free i smještene u održiva pakiranja – to već jesu, rekla je direktorica Kuene Adriatic Group Anita Matić.

Novo, kreativno i održivo

Keune Haircosmetics, između ostalih ciljeva održivosti, ima za cilj do 2028. godine prijeći na korištenje ambalaže koja se može u potpunosti reciklirati, ponovo koristiti i ponovo puniti pa je nova paleta boja za kosu Keune Tinta Color potpuno u skladu s tim. Tako su nova pakovanja Keune Tinta Color izrađena od 100 posto1 recikliranog aluminija čime se upotreba novog aluminija smanjuje za 82 tone godišnje.

Nove tube imaju čepove izrađene od reciklirane plastike, što korištenje nove plastike smanjuje za 8 tona godišnje2, a zahvaljujući novom pakovanju razvijača boje, moći će se sortirati i reciklirati do 71 tona plastike.

Keune Tinta Color linija sadrži i 10 dodatnih nijansi boja, uključujući i potpuno novi asortiman Shade Shifters – tri nove nijanse, pomoću kojih frizeri mogu kreirati do čak 650 različitih nijansi.

Savršen izgled i njega kose

Čitava paleta proizvoda sadrži potpuno veganske formule s hranjivim kompleksom i kompleksom za zaštitu boje, što daje najbolje rezultate bojenja kose: vlasi su 75 posto nahranjenije4, a boja je zaštićena i ima 59 posto manje UV oštećenja5.

Sve to potvrđuju i rezultati istraživanja u kojima su klijenti tvrtke doživjeli bogate vibrantne boje koje potpuno prekrivaju sijede, daju vrhunski sjaj i regeneraciju te zdrav i njegovan izgled6.

Boje budućnosti

Nova linija boja za kosu Keune Tinta Color veliki je iskorak za tvrtku, frizere, klijente, kao i planet. Keune Haircosmetics i dalje nastavlja s poboljšanjima i inovacijama, zadržavajući pritom visok novi performansi kako bi frizeri mogli kreirati svoje jedinstvene boje. 10 novih nijansi Keune Tinta Color dostupno je od februara 2023., a možete ih isprobati u svim Keune frizerskim salonima.

Keune – duga tradicija inovacije

Keune Haircosmetics najveći je holandski proizvođač profesionalnih proizvoda za kosu. Ova porodična tradicija koja traje već 100 godina počela je s Janom Keuneom, amsterdamskim apotekarom kojeg svijet pamti po izumu minivala kakav danas poznajemo. Od tada, Keune je prerastao u multinacionalnu kompaniju, a pritom nije izgubio tradicionalne i porodične vrijednosti. Prisutan je u više od 89 zemalja svijeta, a porodica Keune i dalje je na čelu kompanije.

Svojim inovativnim pristupom, praćenjem trendova, pažljivim osluškivanjem potreba klijenata i korisnika, te iznad svega održivim pristupom proizvodnji koja nije okrutna prema životinjama, izrasli su u najvažnije svjetsko ime kad se radi o kosi. Keune nikad ne testira na životinjama, ima vegansku liniju proizvoda, brine o održivosti, o ljudima i o planeti.

Više informacija o Keune Haircosmetics pronađite na: https://www.keune.com/hr/

 

Preuzeto: N1